Единият от задържаните убийци е самоуби пред погледа на полицаите...

Продължава разследването на  убийството на 17- годишната Мирослава от Перник. Все още обаче няма повдигнати обвинения срещу единствения задържан за покушението Марио. 

 

Първият арестуван - Стойчо - вчера се самоуби малко след ареста му. Според непотвърдена информация причина за забавените обвинения на втория задържан – Марио, е издаден му болничен лист за психично заболяване.

 

Марио е бил съученик на Стойчо и е познат на полицията с други престъпления. Все още не е потвърдено дали е направил самопризнания за отвличането и убийството на Мирослава.

 

До вчера версиите за похищението на Мирослава бяха много и при това съвсем различни. Семейството на момичето твърдеше, че са получавали обаждания и писма, с които им е искан откуп. Полицията до последно отричаше.

 

Ето и истинската история на похищението, разказана от преки очевидци на събитията след изчезването на момичето. Те не пожелаха да застанат пред камерата ни, но пожелаха чрез нас истината да излезе наяве.
Няколко часа след отвличането на Мирослава сестра й Елеонора получава телефонно обаждане. Звъни се от телефона на Мирослава, но в слушалката се чува мъжки глас. Гласът казва, че Мирослава е отвлечена. По-късно обаждането е повторено, изпратен е и смс, те отново гласят, че момичето е отвлечено, а инструкции за действие близките й ще намерят на паркинга до парка в града.

 

Елеонора прочита, че сестра й е похитена, а за да бъде върната, близките й трябва да платят 250 000 евро в купюри от 500.

 

\"Не замесвай полиция, виждам те, изгори писмото\". На гърба на листа има залепена с тиксо запалка. Писмото обаче оцелява, прочита го и Борислав. 

 

Момчето, което похитителите са се надявали да плати откупа. Графолозите на МВР са категорични, че редовете са написани от жена, която е била спокойна, докато го е писала.

 

След три дни похитителите звънят отново, пак на сестрата на Мирослава. Този път обаждането е от уличен телефон в центъра на града. Мъжки глас пита какво се случва с парите. Елеонора обяснява, че не може да събере толкова пари.

 

Похитителят обаче поискал колкото има в момента, а за останалите щял да изчака. Пари обаче не са дадени. Може би затова похитителите изпращат второто си писмо. То е изписано с букви, изрязани от вестници и списания. И отново се пита за откупа. Развитите обаче няма. Не са дадени пари. Няма доказателство, че Мирослава е жива. Сестра й Елеонора пък е прекратила връзката си с Борислав. 

 

Историята на отвличането и убийството на Мирослава завършва до мястото, където е било заровено тялото на момичето. Високо в планината, близо до село Лесковец.