Подробности от главен комисар Станимир Флоров....

Ние не сме спрели да работим върху това, което се случи в Перник, ще продължим да работим и ще положим максимално усилия да разплетем случая до края. От това, което установихме от разказа на единия от извършителите, сме почти наясно какво точно се е случило в тези два месеца. Това заяви Шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров в студиото на \"Карбовски : Директно\".

\"От това, което знаем от лицето, което се самоуби в последствие, предварително са имали идеята да отвлекат момичето и веднага след това да го убият, тъй като не са имали средства и нужната подготовка да правят това, което правеха от другата група за отвличане – \"Наглите\". Тези са абсолютни аматьори\", заяви гл. комисар Станимир Флоров.

Той потвърди, че съдействието на семейството е било търсено през цялото време и коментира, че семейството на Мирослава е недоволно от работата на МВР, тъй като са искали техният проблем да бъде разрешен мигновено.

На въпрос на Мартин Карбовски дали е нормално трупът на Мирослава да е открит два месеца след нейното отвличане, шефът на ГДБОП  отговори така: \"Извършителите са много малко като брой и са хора, които не са попадали пряко в полезрението на  МВР. Нормално е, когато един човек извърши престъпление да се свие в себе си и да не показва по никакъв начин, че е направил това престъпление\".

Гл. комисар Станимир Флоров е на мнение, че до момента, в който единият от главните заподозрени не е бил изпуснат от контрол, не са били допускани грешки. Той допълни, че \"това са хора, които досега са доказали, че са с доста сериозен професионален опит, но като всеки един човек ние не сме роботи и допускаме грешка\". Той допълни, че най-вероятно тези, които са допуснали грешката, ще бъдат наказани за това.

Още за случая - има ли трети заподозрян, била ли е допусната някаква грешка, както и повече за борбата с организираната престъпност и дреме ли във всеки човек убиец – вижте във видеото.