Майката на Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза на втория заподозрян.

Майката на убитата в Перник Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза на втория заподозрян – Марио Любенов. В момента той е в психиатрична клиника в София, където му се извършва експертиза, поискана за друго дело, научи Нова телевизия.

Според неофициална информация, срещу Марио Любенов все не е повдигнато обвинение за случая на Мирослава. За да демонстрират недоволството си от работата на полицията повече от 200 души се събраха пред Областната дирекция в Перник.

Близки, приятели и съученици на жестоко убитата Мирослава поискаха справедливост и разкриване на цялата истина за убийството на 17-годишното момиче. Сред хората със запалена свещ в ръка бяха и родителите на Мирослава. Те се съмняват, че Марио Любенов по прякор Заека е получил фалшиво медицинско от психиатър.

Преди дни полицията задържа двама души за зверското престъпление. Единият - Стойчо Стоев - Чочо, който се самоуби пред очите на полицаи в собствения си апартамент, и 25-годишния Марио Любенов. От ГДБОП категорично отрекоха да има трети заподозрян. Близките на Мирослава обаче са на друго мнение.

Майката на Мирослава вярва, че освен трети, е замесен и четвърти, тъй като дъщеря й е тренирала дълго време и преспокойно е можела да се справи с двама, дори с трима.

Според неофициални източници, ДНК експертизата, която е готова, доказва, че намереното тяло е на Мирослава. Семейството на убитото момиче обаче може да поиска още една експертиза, защото освен, че е била удушена, Мирослава е имала и други наранявания.

Вижте повече във видеото.