Десетки хора не само от цялата страна, но и от чужбина се притекоха на помощ на семейството...

Десетки хора не само от цялата страна, но и от чужбина се притекоха на помощ на семейството от Пловдив, чието жилище изгоря напълно. Само преди дни в Новините на Нова ви разказахме как печка тип \"духалка\" подпали  посред нощ апартамента им и семейството едва не изгоря с двете си деца.

Пожарът за часове преобръща живота на семейство Маринови. Трендафил е автомонтьор, а Ирина е безработна майка. Огънят унищожава всичко, дори надеждата, че някой ще им помогне, до мига, в който на вратата на изгорялото им жилище се появяват първите хора, трогнати от съдбата им.

Известен пловдивски бизнесмен дори предоставил едно от жилищата си, в което семейството временно да се настани, докато ремонтира апартамента си. Няколко фирми обещали да помогнат с обзавеждането. А съучениците на Симеон, който е във втори клас, му подарили всичко необходимо, за да продължи да ходи на училище

Огънят унищожил и документите за самоличност на семейството. Това се оказало пречка да получат от държавата еднократна помощ от 350 лева.

Семейството не иска общинско жилище, защото смята, че със собствени усилия отново ще превърнат изгорелия си апартамент  в прекрасен дом за живеене.

Вижте подробностите във видеото.