По непотвърдена информация се е скъсала още една язовирна стена...

Спасителната акция в село Бисер продължава. Евакуират се хората от наводнените къщи. Според неофициална информация има загинали. Има разрушени около 5 къщи.

 

По непотвърдена информация се е скъсала още една язовирна стена – тази на село Елена, като се очаква втора приливна вълна.

 

Язовирната стена съществува от 2008 г. Тя едновременно е собственост и на общината и на Министерство на отбраната. Пропукването е станало още преди 6 години. Оттогава започват и преписките между община Харманли, областния управител на Хасково и военното министерство.

 

Премиерът Бойко Борисов, земеделският министър Мирослав Найденов и вътрешният – Цветан Цветанов са на бедстващото място.

 

Според кмета на Бисер Златка Вълкова 90% от селото е залято. Тя обясни, че всичко е станало много бързо, а „гледката е страшна\" - виждат се носени от водите животни и покъщнина.

 

Добрата новина е, че приливната вълна се е успокоила и остава на нивото, което е достигнала. До бедстващите хора се стига единствено и само по вода. В област Хасково е обявено бедствено положение. /БГНЕС