В почти всички села в региона има наводнения...

Село Бисер близо до Хасково е залято от водите на микроязовир \"Иваново\". Скъсала се е стената на водоема. Съобщава се загинали хора.

 

Засега има информация за три жертви на водната стихия. Никой обаче от институциите не се наема да потвърди точния им брой. Вероятно тази цифра ще търпи промени по-късно през деня, съобщиха кореспондентите на \"Новините на Нова\".

 

Хората не си спомнят подобно бедствие да се е случвало от десетилетия. Вълната от язовир \"Иваново\" е дошла около 7.30 часа сутринта, къщите са били залети до втория етаж.

 

В момента продължават спасителните операции. Досега с линейки са откарани в болницата в Харманли над 20 души. Повечето от тях са с измръзвания. Част от хората са излезли от водите с помощта на свои близки от селото. Дали все още в част от къщите няма хора все още не се знае, тъй като трудно се стига до тях.

 

В почти всички села в региона има наводнения. Много голяма част от реките са излезли от коритата си, включително и села. При всички случаи има загинали и на други места, но тепърва щетите ще бъдат обобщени. В село Стойково с военен хеликоптер са спасени двама души.


Вижте какво разказаха жителите на село Бисер за бедствието във видеото. Още подробности очаквайте в централната емисия \"Новини\" в 19.00 часа.