Сформиран е бществен комитет, който ще разпределя идващите от цялата страна помощи...

Вече трето денонощие екип на „Новините на Нова" е с хората в най-пострадалото село от наводненията в страната – Бисер. Малко по малко те се опитват да си върнат ритъма на живот. Страхът обаче не ги напуска и сякаш той се засилва още повече, защото започват да осъзнават какви са последиците от бедствието.

 

96 е броят на семействата, които ще получат помощи, стана ясно днес. В селото беше сформиран обществен комитет, който ще разпределя идващите от цялата страна помощи.

 

До момента са инспектирани 83 къщи, като 40 от тях вече са обявени за необитаеми. Работата ще продължи и през следващите дни.

 

Семейството на Петър Петров е единственото, което е пожелало временен дом. При заливането на селото в понеделник водата в къщата му е била над метър. Успял е да спаси внучето и майка си. Помни, че първите сигнали за опасност заради язовир \"Иваново\" са от далечната 1963 година.

 

След бедствието Петър и семейството му ще изкарат следващите месеци във фургон. И Петър, и съседите му се страхуват от ново бедствие. Голяма част от хората в Бисер вече не са сигурни, че искат да живеят там.

 

Утре потопеното от вода село край Извора на Белоногата ще изпрати жертвите от трагедията.