Доброслав Димитров от ГЕРБ и Илияна Йотова от БСП в спор за посланията на доклада

Политическа воля се изразява, когато си в началото на един процес, ние изявихме тази воля през 2009 година – така Доброслав Димитров – председател на Комисията по външна политика и отбрана, ГЕРБ - обясни липсата на \"политическа воля\" като оценка в евродоклада. По думите му в момента страната е в етап на резултати от тази воля.

 

Независимо от техническия характер доклада, в предишни такива доклади е имало \"удряне на едно рамо\", но на ЕК вече й омръзна. Това, което се отбелязва в този доклад, са вече хронични недостатъци, които пет години нямат решение, коментира Илияна Йотова – евродепутат от квотата на БСП.

 

По думите й докладът казва на България и Румъния \"Уважаеми колеги, вие не сте готови за нашия клуб\". Злоупотребите по време на изборите са нещо ново в този доклад, отбеляза Йотова.

 

Димитров твърди, че ГЕРБ са по-скоро потърпевши от купуването на гласове по време на изборите. Ако една партия загуби изборите, трябва да  направи вътрешни оставки, а не да търси вина в другите партии, коментира той.

 

Целия разговор гледайте във видеото.