Удължиха бедственото положение в Харманли, Любимец и Свиленград с още една седмица.

Удължиха бедственото положение в Харманли, Любимец и Свиленград с още една седмица. А язовир Елена продължава да се изпуска контролирано и нивото му спада. Освен Бисер, обаче,  в началото на седмицата още много села в Хасковско останаха под вода. В Динево реката влезе в 57 къщи.

За втори път от началото на година малката иначе река в Динево се превръща в море и залива половината село. Водата идва от язовирите и от дъждовете, а основният проблем е непочистеното корито и липсата на дига в половината село.

Строителството на дигата в Динево е започнало преди години с пари от тогавашното министерство на бедствията и авариите, но е спряно след закриването му. А хората тук живеят в страх. Семейство Атанасови едва се е спасило от бедствието. Най-трудно било да качат на тавана двете възрастни баби, едната от които оцеляла по чудо, тъй като стаичката й се срутила.

Днес започна описването на щетите, но дали ще има обезщетения никой не знае. В селото сега имат нужда най-вече от дърва за отопление и се надяват управниците да се сетят и за тях.