По-късно представители на кризисния щаб ще направят оглед и на язовир Елена...

Областният управител на Хасково Ирена Узунова и представители на различни институции успяха да стигнат до язовир Иваново, който в понеделник потопи село Бисер.

Досега достъпът до язовирната стена не беше възможен заради рухналия мост към село Иваново, съобщи БНР. Мостът беше възстановен частично едва тази сутрин и по него могат да преминават само линейки и аварийни автомобили.

Областният управител Ирена Узунова, която е на място, заяви, че язовир Иваново вече не съществува. Останала е само около 20 метра стена и река Бисерска на място е образувала речно корито. По-късно представители на кризисния щаб ще направят оглед и на язовир Елена, който е потенциално опасен. Водите на язовира сега се изпускат контролирано.

Припомняме ви, че черен понеделник сполетя България. На 6 февруари 10 души загинаха при наводнения в Южна България, четирима, от които са от село Бисер. Сутринта на 6 февруари се скъса стената на язовир Иваново, вълната заля цялото село. Водата заля първите етажи на къщите, много от тях се срутиха. Издавени бяха и много животни от дворовете на хората. Наводнения сполетяха и град Харманли, както и Свиленград. Но най-тежко остава положението в село Бисер.