Министърът има още 5-6 дни, за да разреши проблема с цените на лекарствата...

Здравният министър има още 5-6 дни, за да разреши проблема с цените на лекарствата. Ако не се справи, ще взема решение дали да го сменя, коментира премиерът Бойко Борисов.

 

В сутрешния блок „Здравей, България\" Борисов коментира и връщането на бонусите. Той призна, че е действал като популист. Според премиера спекулациите с това какво точно се разбира под \"бонус\", могат да бъдат прекратени с ясен закон.

 

„С една дума, този, който е дошъл за кауза, няма да получава пари. Вече от следващия мандат ще вдигнем заплатите на президента, на министрите, на министър-председателя. За да не се налага да правят такива трикове. Те използват точно на Доган номерата\", каза Борисов.

 

Ако бъде подведен отново, премиерът е категоричен: „Ще си ходят или връщат парите\".

 

До дни премиерът ще реши дали трябва да бъде отстранен министърът на здравеопазването Стефан Константинов заради нивата на цените на лекарствата.

 

„Има още 5-6 дни от срока, който дадох за предоговарянето на цените на лекарствата. И тогава ще взема това решение\", категоричен е Борисов.

 

Той ще реши съдбата на своя министър, след като стане ясно дали Константинов е знаел как течно се образуват цените на медикаментите.

 

Ако премиерът Бойко Борисов реши да смени Стефан Константинов, новият човек на поста ще бъде четвъртият здравен министър в кабинета - само за три години.

 

Целия разговор гледайте на Nova Play.