в България бургазлия е начело по доходи за 2011-та година...

Телекомуникационният магнат Карлос Слим е най-богатият човек в света за трета поредна година. 72-годишният мексиканец от ливански произход оглави класацията на авторитетното списание \"Форбс\" със състояние от 69 милиарда долара.

 

Благосъстоянието на Слим е главно от активите на телекомуникационната му империя. Богатството му обаче е намаляло с 5 милиарда долара в сравнение с предходната година. Най-големи загуби, в размер на 10,4 милиарда долара за една година, е регистрирал индийският бизнесмен Лакшми Митал. За първи път от 2004 г. насам той изпада от челната десетка.

 

Втори и трети в подреждането на най-богатите хора на планетата са съоснователят на Майкрософт с 61 милиарда долара и американският инвеститор Уорън Бъфет с 44 милиарда.

 

Основателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг се класира на 35-то място със състояние от 17,5 милиарда долара, което е с 4 милиарда повече от миналата година.

 

За 7-ма година поред номер едно при жените е наследничката на веригата хипермаркети УолМарт Кристи Уолтън със състояние от 25,3 милиарда долара. Общият брой на милиардерите в света е достигнал рекордните 1226 души от 58 страни. Най-много милиардери има в Съединените щати – 425. Русия има 96-ма, а Китай само с един по-малко.

 

А в България бургазлия е начело по доходи за 2011-та година. Според справка на данъчните той е отчел 11 милиона и 700 хиляди лева приходи през миналата година.