Продължават снимките на касовата екшън продукция „Рота герои”...

Продължават снимките на касовата екшън продукция „Рота герои\". След като буквално взривиха района около Кремиковци снощи камерите бяха разположени около столичната Сточна гара.

 

Годината е 1944 година. Светът търпеливо чака края на една тежка война. Този страшен сюжет е в основата на популярната компютърна игра от 2006 година „Company of Heroes\". През последните дни ужасът на трагедията се разиграва по южните склонове на Стара планина. А снощи екшънът превзе и старите складове на Сточна гара в София.

„Миналата вечер разиграхме тежка битка тук в района на гарата. След няколко дни ще взривим тук един военен джип. Доста гърмяхме, но тази вечер няма да има експлозии\", обясни Дон Майкъл Пол, режисьор на \"Рота герои\".

 

Звездите в кинопродукцията са звярът на футболния терен Вини Джунс, Том Сайзмор, познат от касовия екшън „Спасяването на редник Райън\", Димитри Диаченко и Чад Майкъл Колинс.

 

Те са американски войници, попаднали в нацистка Германия. Търсят германски униформи, за да могат да се дегизират.

 

Един от складовете в момента е щаб на германски офицери. Задачата на героите е да превземат вражеското свърталище.

Вини Джоунс влиза срещу петимата нацисти. Поваля ги с поредица юмруци по начина, по който само той може да го направи. Другите го следват...

„Снимахме при тежки условия в планината. Загубих гласа си. Но все пак сме рота герои. И трябва да изглеждаме по този начин. Най-важната мисия за нас е да се върнем вкъщи живи. Колкото до гласа ми, ще направя една гаргара със солена вода или пък с мед и лимон и съм готов\", каза Том Сайзмор.

 

50-годишният актьор, който през 2005 година скандализира света с участието си в порно филм, признава, че не се е докосвал до компютърната игра, която в момента се филмира: „Децата ми са луди по нея. Питал съм ги как се играе, но досега не съм пипал тази игра\".
От българска страна в продукцията играят Иво Аръков, Петър Ладжев и Атанас Сребрев.

 

Репортер: Николай Василковски
Оператор: Огнян Пенев