Според непотвърдена информация, жертвите са били измъчвани.

47 жени и деца са били убити при атаката на проправителствените сили срещу сирийския град Хомс, твърдят активисти. Според непотвърдена информация, жертвите са били измъчвани. Официален Дамаск призна за смъртта на цивилните, но твърди, че отговорност за тях носят въоръжени терористични групи.

Атаката срещу Хомс, при която са загинали 47 цивилни, е извършена само часове след края на двудневната мисия на Кофи Анан - посредника на ООН и Арабската лига за Сирия.

Активисти съобщиха, че са открили телата на 26 деца и 21 жени. Те били с прерязани гърла и рани от хладно оръжие. Част от жертвите били погребани живи, разказват още противници на режима. Те твърдят, че правителствените части стрелят с ракети от танкове срещу жилищните квартали на Хомс. След това армейски части влизат по домовете на хората и ги избиват. Тази информация обаче е трудно да бъде потвърдена, защото върху независимите медии в страната са наложени ограничения, отбелязват световните агенции.

Проблемът със Сирия е и основна тема на разговорите на външните министри от Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк. Британският първи дипломат заяви, че Световната организация се е провалила и не е оправдала своята отговорност към сирийския народ. Той призова Съветът незабавно и категорично да поиска спиране на насилието. Генералният секретар на ООН пък поиска Съветът за сигурност да се обедини, за да помогне на Сирия да отстъпи крачка назад от бездната на истинската катастрофа.