Разговор по темата със скока на цените – в \"Здравей, България\"...

Ако Европа и България са в криза, няма покачване на цени, защото в противен случай няма да има търсене. Това каза в „Здравей, България\" икономистът Владимир Каролев.

 

Европейската комисия посочи съвсем скоро, че България е една от страните, в които по време на криза има увеличение на доходите над ръста на производителността на труда. Причината, поради която има от време на време скок на цени, извън нормалния процес на инфлация, е, че няма достатъчна либерализация на пазара, твърди Каролев.

 

Повече от видно е, че цените растат, опонира Мика Зайкова, икономически експерт на КТ „Подкрепа\". По думите й номинално средната работна заплата е нараснала, но не защото доходите са се увеличили, а защото са съкратени нискодоходните групи и продължава увеличаването на безработицата.

 

Актрисата Латинка Петрова е повела битка срещу монополите. Тя каза, че е от хората, които се редят по опашките на големите търговски вериги с евтини стоки. Къде са всички тези светли умове, които са ерудирани и ходят по студиата да казват как трябва да бъде, не отидат да направят предложения, попита тя.