Засега се работи по три версии за инцидента...

Състоянието на три от пострадалите от тежката катастрофа в Швейцария, при която загинаха 22 деца, остава тежко. Те са настанени в университетската болница в Лозана. Причините за катастрофата все още се изясняват.

 

Цяла Белгия скърби за жертвите от катастрофата. Много хора продължават да изразяват съпричастност с болката на близките на загиналите.

 

„Чувствам се съпричастен, тъй като и аз имам деца. Това, което се случи, е ужасно. Съпричастен съм с болката на родителите и им желая много много смелост\", каза Оливие Девринт, жител на Хеверлее.

 

Главата на белгийската католическа църква отслужи в град Льовен меса в памет на жертвите от катастрофата. Сред присъстващите имаше учители на загиналите, техни близки и много приятели. Белгийските власти се подготвят да върнат в Белгия телата на 28-те жертви.

 

Два военни самолета са в готовност да отлетят от летището в Лозана за Белгия. Самоличността на всички ранени при катастрофата вече е установена, но все още се работи по идентифицирането на някои от жертвите. То обаче протича трудно, тъй като повечето от роднините са в шок. Белгийските власти се надяват в рамките на днешния ден да се завърнат и ранените деца, повечето от които са с фрактури.

 

Швейцарската полиция разследва катастрофата, но все още не е установила причината за трагедията. Засега се работи по три версии: техническа причина, внезапно физическо неразположение на шофьора и човешка грешка.

 

Всички новини от обедната емисия гледайте на Nova Play.