Багери нахлуха отново на територията на учебния комплекс и успяха да прокопаят трасе към плажната ивица...

И 2012-та година започна със скандали около стопанисването на базата на Спортната академия „Олимпийски надежди\" в Несебър. Багери нахлуха за пореден път на територията на учебния комплекс и успяха да прокопаят трасе към плажната ивица.

Служители на спортната база стопанисвана от НСА от 74-та година откриха колчета и очертания поставени от строителни работници, възложено им от реститути претендиращи за собственост върху земята. Изкопите са начало на нов хотел край морето, който пък грубо погазва законите за строеж в близост до плажната ивица. Изкопите разрушават единствения път на студентите към водата. Тук подготовка провеждат студентите по плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство и водно спасяване.

„Има склад за горивни и смазочни материали, има складова база. Всичко това е държавна собственост, която е строена и държавата е плащала и влагала пари да осигури условия за провеждане на учебна дейност. Всичко това пада под фадромите и багерите\", заяви доц. Христо Константинов – ръководител катедра „Водни спортове\".

Сигнал до МВР и прокуратура е прекъснал работата на машините влезли иззад огражденията на НСА, които обаче са разрушили част от електро-преносната мрежа и са изсекли дърветата в имота.

Прокопаният терен вече представлява реална свлачищна зона и опасност за съседен хотел.

От НСА уочняват, че са готови за нови протести и жива верига от студенти, каквито се имаше от 2008-ма година насам. По случая продължава да следствена процедура и ново дело във Върховен административен съд.