Премиерът обясни, че всички "тежки решения" за Лукойл и за Белене ги е взел самият той...

Бойко Борисов обвини бившия енергиен министър Трайчо Трайков, че е поставил капани пред своя наследник Делян Добрев. Премиерът обясни, че всички "тежки решения" за Лукойл и за Белене ги е взел самият той, а не Трайков.

Премиерът поиска  бившия министър да признае, дали му е оказван натиск по тези теми. Борисов обясни и причините за освобождаването на Трайков.

„Аз казах причината и тя е Катар. Когато някой ми отмилее и вече не мога да работя с него, точната дума е нямам му доверие. В следващия ден, в който му поисках оставката, казах на Дянков да го вземем като съветник, за да има приемственост", коментира премиерът.

Борисов подчерта, че искал за съветник човек, на когото няма доверие, за да можели да довършат някой от започнатите проекти, за които Трайков имал компетенция. Отказал се от него, след като го чул да обяснява, че истинските причини за отстраняването му скоро щели да излязат наяве.

Според Борисов Трайчо Трайков говори за неща, „които той самият не е успял да свърши и знае, че не могат да станат".

Бившият министър Трайчо Трайков не отговори на телефонните ни обаждания.

„Ако не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля за времето, в което съм работил с него", заключи Бойко Борисов.

Повече за казаното от бившия енергиен министър и коментарите на Бойко Борисов – вижте във видеото.

Репортер: Мария Цънцарова