Партията на "разочарованите от „Атака" ще бъде учредена през юни....

Димитър Стоянов оглави новата политическа формация Национал-демократична партия. До него застана и майка му Капка Сидерова, както и бивши депутати от „Атака". Партията на "разочарованите от „Атака" ще бъде учредена през юни.

 

В ръководството на новата партия, освен майка и син – Капка Сидерова и Димитър Стоянов, влизат и бившите депутати на Волен Сидеров - Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.

 

Разочарованието от „предадените" идеи на „Атака" създало новата политическа формация.

 

„Трябва да имаш талант, за да разбиеш едно такова нещо, създадено с любов, грижа от всички нас", каза Огнян Тетимов.

 

„Един политик, депутат, който вече е в крепостта, трябва да реализира своите идеи, а не да ги крещи по улиците. На улицата може да се крещи и без да си в парламента", отбеляза Димитър Стоянов.

 

„Нероден Петко, създаден от ГЕРБ". Напусналите депутати от "Атака" до един са подписали декларация за принадлежност към политическа партия ГЕРБ. Ясно е, че зад това нещо стои опит на ГЕРБ да бъде създаден послушен дубликат на партия "Атака", каза лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

 

„Информацията ми е, че още четирима души смятат да напуснат партията. Това е въпрос на тяхно решение. Не знам дали ще бъдат при нас. Това са лични неща, лични решения, които се взимат индивидуално", коментира Капка Сидерова.

 

Учредителите на партията отрекоха да имат каквито и да е уговорки с ГЕРБ и заявиха, че със сигурност няма да работят само с ДПС.

 

Репортер: Марина Стоименова

 

Всички новини от централната емисия гледайте на Nova Play.