Заради убийството на Кирилов пледоариите на прокуратурата и адвокатите започнаха отначало

Разстреляният Кирил Кирилов от групата за отвличания „Наглите" е знаел, че го следят. Това каза адвокатът му Йолинка Станева преди поредното съдебно заседание. Тя обясни още, че Кирилов е споделил с нея притесненията си, но въпреки това не е потърсил помощ или закрила от полицията.

Заради убийството на Кирилов пледоариите на прокуратурата и адвокатите започнаха отначало.

Седмици преди показния разстрел Кирил Кирилов е забелязал, че някой го следи. Бил е притеснен, но не е пожелал да подаде сигнал в полицията.

„Беше убеден, че това са полицаи и приемаше това за нормално, но когато видя, че навиците им не са като на полицаи се притесни. Последната седмица се притесняваше много, защото забеляза една и съща кола, едни и същи хора. Хора, които не познава и не знае защо го следят", коментира адвокат Станева.

Дали тези, които са преследвали Кирилов са същите, които го разстреляха пред входа на дома му не е ясно. Версиите за покушението са няколко. Синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров – Иван, смята, че убитият Кирилов е щял да проговори.

Преди половин година Кирилов излиза от Врачанския затвор и се прибира у дома, защото Софийският градски съд му е наложил най-леката мярка за неотклонение подписка. Или казано с други думи, прокуратурата не е имала законово основание да поиска Кирил Кирилов да бъде задържан под стража. На свобода са и други трима от групата на „Наглите".

След убийството на Кирил Кирилов съдът свали всички обвинения срещу него. Процесът обаче продължава за останалите 8 души, задържани при акцията на МВР от 2009-та година кръстена „Наглите". Прокуратурата поиска за тях най-тежките наказания предвидени в закона.

Вижте още във видеото.

Репортер: Надя Ганчева