Феновете на Астън Вила аплодираха на крака своя капитан...

 

Капитанът на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров прекратява спортната си кариера, за да се отдаде на борбата с левкемията. Това заяви самият той пред спортни издания, след като в петък стана ясно, че играчът на Астън Вила има тежка форма на рак на кръвта. 

 

В събота хиляди фенове засвидетелстваха подкрепата си за Стилиян. По време на мача между Астън Вила и Челси в английската Висша лига, всички зрители по трибуните се изправиха на крака и го аплодираха. Това се случи точно в 19-тата минута на срещата. Тя не бе избрана случайно – просто това е номерът на фланелката, с която българинът е донесъл не един успех на отбора от Бирмингам. 

 

Аплодисменти отекнаха и пред телевизорите на хиляди километри от стадиона. 

 

Ако някой знае как да се бори с коварната болест, това е Херо. 52-годишният наставник на Черноморец, който преди половин година обяви, че има рак на стомаха, е един от първите треньори на Стилиян Петров. 

 

„Бих го прегърнал като баща и бих му пожелал да бъде много силен", каза Херо. 

 

В двубоя срещу най-страшния противник, силата на духа и позитивната енергия са най-добрата тактика за победа. 

 

Футболистът получи огромна подкрепа и в социалните мрежи. Хиляди почитатели на Стилиян засвидетелстваха подкрепата си на официалните страници на Астън Вила в Туитър и Фейсбук. 

 

Близки и колеги на Петров също изразиха съпричасността си. На своя профил, Димитър Бербатов призовава всички да се молим и да вярваме, че Стилиян Петров - един от най-добрите футболисти и негов близък приятел, ще спечели тази битка.

 

Гледайте цялта централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.