Той е с много силен характер, допълни бившият му треньор...

Стилиян Петров е с много силен характер и знам, че ще пребори болестта, каза в „Здравей, България" Димитър Димитров – Херо, бивш треньор на Петров. Херо също се бори с рака.

 

Михаил Илиев, лекар на националния отбор по футбол е категоричен, че болестта може да се излекува и вече има такива случаи.

 

Жельо Станков – журналист във в-к "Тема спорт" разказа в сутрешния блок на Нова телевизия, че с футболиста се познават от 15 години и са много близки. „Когато излезе информацията по агенциите, тогава разбрах за Стилиян. Обадих му се по телефона без дори да съм подготвен какво точно е левкимия, той каза думата рак...", разкри журналистът.

 

Йоана Гочева е  спортен журналист в Нова ТВ. От 7-8 години отразява мачовете на националния отбор и сподели, че впечатленията й за Стилиян са за изключително възпитан човек. Може би на такива хора сме склонни да съчувстваме повече. При тази болест логика няма и тя може покоси всеки един човек, допълни Гочева.

 

Ивайло Даскалов, спортен журналист в Нова спорт каза: „Физически Стилиян е сред първите трима по издръжливост. Знам, че когато почива през лятото, прави самостоятелна и много дисциплинирана тренинг програма".