Мъжете отрекоха саморазправата и обвиниха полицията, че е упражнила насилие...

Двама братя нападнаха с юмруци лекар, медицински сестри и полицейски екип в болницата в Пазарджик. Афектирани от внезапната смърт на майка си, мъжете нахлуват в хирургичното отделение, за да търсят сметка от докторите. Те ги обвиняват, че не са направили необходимото, за да спасят живота й. И двамата побойници са задържани от полицията.

 

63-годишната Мария Йорданова постъпила по спешност в болницата в Пазарджик с болки в корема. Три дни по-късно умира. Така нощното дежурство на д-р Милко Петров завършва драматично, след като в отделението се появят близките на починалата.

 

Д-р Петров е лекар в Хирургичното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Той сподели, че мъжете са започнали груб скандал, след което последвала и физическа разправа.

 

Лекарят се опитал да запази самообладание и да успокои нападателите си, но без ефект. Мъжете изпочупват няколко стъкла, клавиатура на компютър и оборудване. Влизат и в стаята, където лежала майка им. Изплашили жената на съседното легло.

 

Охраната на болницата се намесила веднага, но и тя отнесла няколко юмрука. Наложило се да повикат полиция.

 

От ОДП- Пазарджик казаха, че и в момента, в който полицията приедприела действия за туширане на конфликта, единият от мъжете проявил агресия и спрямо органите.

 

Братята отричат да са посягали на лекарите и твърдят, че не те са посегнали на полицаите, а органите на реда са ги пребили.

 

Георги Данаилов е единият син на починалата, който се оплака, че е получил удари в бъбреците и има ред насинявания.

 

Аутопсията показва, че жената е починала от белодробна емболия, въпреки че е имала сърдечно забалояване. Предстои втора експиртиза за причината, довела до смъртта. Докторите отричат лекарска грешка.

 

Репортер: Благой Бекриев

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.