Майки сигнализират за промоционални карти с намаления на цените в нощните заведения...

Карти осигуряващи намаление при консумацията на алкохол предлагат на студентите от УНСС. За това сигнализираха от сдружението „Майки срещу насилието в Студентски град".

Безплатните карти се раздават в един от кабинетите на Университета за национално и световно стопанство и дават възможност на студентите да ползват отстъпки в нощни заведения в няколко града в страната.

Картите с намаление за питейните заведения се предлагат на студентите от октомври миналата година. В офертата, която е качена в интернет, пише че програмата организира масови забавни мероприятия и съдейства за създаването на приятната атмосфера на нощния живот на бъдещите висшисти.

В специален линк дори може да се видят отстъпките, които нощните заведения правят за студентите, собственици на дадената карта. Председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев потвърди, че знае за съществуването на картите с намаление, но прехвърли отговорността към предишното ръководство.

„Нищо общо нямаме с картата, нито с разпространението й, като национална организация. Има нашето лого, тъй като в нашата организация има мандатност и по времето на идеята за създаването на такава карта, от организацията, която я създава и разпространява, тогава са имали някакви предварителни договорки за рекламиране, но аз не мога да коментирам, тъй като това е извън моя мандат. Нямаме абсолютно никакви договорни отношения и никакви споразумения", каза Георгиев.

В официалния сайт на програмата пише, че издаването на картите става със съдействието на представителството на студентските съвети, за което има и подписано споразумение. Председателят на представителството на студентските съвети коментира този факт така:

„Те ни предлагаха договор, но ние отказахме."

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.