Министърът сподели, че чувства подкрепата на правителството...

 

Напрежение в здравната система няма, благодарение на ритмичното й финансиране. Това заяви в ефира на предаването „На четири очи" министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

 

Тя допълни, че последната голяма криза в поверената й сфера била през 2010 г. и то отново се дължало на липсата на достатъчно средства.

 

Министър Атанасова изрази увереност, че може да се справи с труфдната задача да реформира здравеопазването. Положителните й нагласи били породени най-вече от подкрепата, която получавала от ГЕРБ и правителството.

 

„Разчитам на екипа си и съм приела мисълта, че мога да бъда сменена - всеки, който заема този пост, трябва да е готов за това, ако не се справя", заяви министърът.

 

Тя бе категорична, че не е проблем факта, че тя не принадлежи към лекарската гилдия.

 

Атанасова увери, че се извършва задълбочена проверка на дейността на педиатрията в София. Тя започнала след репортажа на Нова за недобросъвестния медик д-р Лехчанска, която поставя фалшиви диагнози на деца и продава на родителите им лекарства с изтекъл срок на годност.

 

Министър призова пациентите, които са станали жертви на лоши практики в същата болница, да подават сигнали във ведомството.

 

Цялото интервю с министър Десислава Атанасова гледайте във видеото.