Според доказателства на МВР той се готви за бягство извън страната...

Евелин Банев – Брендо остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Той беше арестуван на 16 май близо до Бургас след специална полицейска операция.

Причината - от МВР събрали сериозни доказателства за това, че Брендо се готви да избяга от България. Доказателството, всъщност е телефонен разговор с бившата му съпруга. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание.


От ГДБОП започнали да подслушват Евелин Банев в началото на май, стана ясно в съда. Така специалните разузнавателни средства записали телефонен разговор, който впоследствие се оказа доказателството, че Брендо се кани да избяга от България: " Монче, аз ще пътувам през границата, пък ако ме хване Интерпол, ще ме хване".


След този разговор обаче Брендо не тръгнал към границата, а отишъл на море. Там се развила акцията на ГДБОП.


Не стана ясно защо се твърди, че Евелин Банев е искал да напусне незаконно страната, тъй като той така или иначе няма забрана да преминава границата. Прокурор Димитър Петров не пожела да аргументира тезата си.


Въпреки че Евелин Банев се е явявал на всяко едно от заседанията по делото срещу него за пране на пари, съдия Костадинка Костадинова подчерта, че процесът е пред своя финал и затова Брендо може да е решил да се укрие.


Репортер: Надя Ганчева


Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.