При експлозията са пострадали 18 души...

 

Днес трябва да продължи издирването на тримата мъже, които са в неизвестност след взривовете на боеприпаси край Петолъчката вчера. За да няма риск за екипите, които издирват изчезналите, търсенето беше преустановено късно снощи.

 

Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че в последващите 24 часа след взривовете на мястото на експлозиите не може да се ходи, тъй като те продължават и е твърде рисковано.

 

Последната силна експлозия е била чута от хората в около 2.00 часа. За момента има разрушени прозорци на сгради, а по непотвърдена информация къща е била разрушена. Риск за хората няма, твърдят специалисти, тъй като почвата и въздухът не са замърсени.

 

Все пак хората продължават да твърдят, че организацията вчера е била нулева и е царял хаос и паника сред хората. Дина Попова от село Лозенец, която вчера разказа директно за случващото се в района, многократно е подавала сигнали от години, че трябва да се направи специално обучение за хората, живеещи там, в случай на подобна ситуация.

 

Жената коментира, че работниците в района, които биха рискували живота си, за да работят на такова място, не са високо образовани. Дали наистина хората, работещи в складовете, не са достатъчно квалифицирани, ще установи съответната проверка от органите. Въпреки това Попова разказа, че миналата година се е запалила близката гора около складовете. След големият палежи и газовете в района са започнали да никнат много отровни гъби.

 

Всички пациенти, които са приети в болницата, са вън от опасност. Някои от тях са с черепно-мозъчна травми, комоцио, нарушение на слуха или други травми. Настанени са осем души в болницата в Ямбол.

 

Силна експлозия избухна вчера следобед в склад за обезвреждане на боеприпаси. В него са съхранявани остатъците от складовете в Челопечене, които избухнаха преди няколко години.

 

При експлозията са пострадали 18 души. Част от тях са настанени в болници. На мястото на инцидента беше създаден кризисен щаб. Още вчера вечерта пристигнаха военният  министър Аню Ангелова и вътрешният министър Цветанов.

 

Причините за експлозиите все още се изясняват. По случая вече се води досъдебно производство. Според собственикът на фирмата Десислав Делев причината за инцидента е производствена авария при обезвреждането на мунициите. Той беше категоричен, че в складовете няма опасни или отровни вещества