X Factor

Музикално шоу №1 в света

Предаването, което търси неизвестния елемент Х – онова качество, което превръща обикновените хора в звезди от световна величина и заради което големите музикални имена пълнят стадионите. Това е музикално шоу №1 в света X Factor.

Премиерата на обичаното от милиони зрители по света шоу е през 2004 г. във Великобритания, последвана от светкавичния успех на формата в редица други държави. В България X Factor прави своя дебют в ефира на Нова през 2011 г. Първият сезон постига изключителен успех, като дава на родната музикална сцена едни от най-известните и обещаващи имена – победителя Рафи, финалистите Богомил и Сани Алекса, дуета Ангел и Моисей, Михаела Филева и други.

Търсенето на новите музикални звезди на България продължава и през есента на 2013 г., когато шоуто се завръща в ефира на Нова със своя втори сезон. В ролята на ментори и съдии влизат едни от най-утвърдените имена – певицата Мария Илиева, изпълнителят и текстописец Любо Киров, управителят на най-голямата продуцентска компания у нас Вирджиния Рекърдс – Саня Армутлиева, и бившата половинка на дует „Авеню” и музикален продуцент Заки Соколов.

Едни от най-чаровните женски тандеми в родния ефир пък застава начело на X Factor – водещите Алекс Раева и Мария Игнатова. Продуцент на втория сезон на шоуто е GlobalFilms.

Официален сайт: http://xfactor.novatv.bg/

-----