Всяка неделя

Неделя, 16.00 ч.

„Институция”, „легенда”, „следобедна църква на българския народ”, „социален отдушник на телевизионната публика” – това са само част от определенията, които „Всяка неделя” получава през годините. Смятана за емблемата на телевизионната публицистика, „Всяка неделя” и нейният водещ Кеворк Кеворкян са сред най-успешните и доказали се имена в родната журналистика.

В ефира на Нова телевизия предаването е във вида, в който го познават поколения българи – с емблематичната рубрика „Събеседник по желание”, телемостовете от различни краища на света и най-вече с характерния за водещия стил, изпълнен с провокативност, динамика, задълбоченост, често обобщаван с краткото „кеворкиране”.

В тоталитарните години „Всяка неделя" е най-яркият социален отдушник на телевизионната публика, наричана дори „Следобедната църква на българския народ". Спирана е няколко пъти. В студиото на предаването се разгаря един от най-големите медийни скандали в Източния блок – след интервюто на Кеворкян със съветския академик Николай Амосов, който отрича един от основните постулати на комунистическата идеология. Програмата окончателно е спряна през юни 1989 година, но е възстановена веднага след промяната на 10 ноември същата година.

Третото й издание през годините 2000-2005 също е несъмнен лидер в областта на публицистиката. През всичките години на съществуването си предаването винаги е било територия на свободното слово и новаторските експерименти. В редица проучвания, правени през годините, зрителите определят „Всяка неделя" и Кеворкян като най-успешната програма и най-успешния водещ.

Всяка неделя: неделя, 16.00 – 18.00 ч.

АкцентиОще

-----