Нови заплахи за уволнение са получили работниците от „Горубсо”...

Нови заплахи за уволнение са получили работниците от „Горубсо" Мадан и Рудозем, разказаха те пред камерата на Нова. И напомниха, че протестът има ще продължи, дори предприятието да плати всичките си задължения към тях и към държавата. Окончателната им цел е отнемане на концесията от собственика на мините - Валентин Захариев.

 

Новият ден на недоволство миньорите започнаха с нова подписка против намерението на Валентин Захариев да започне нова дейност в Мадан.

 

Гневът им днес бе провокиран от видяното в новите фишове с работни заплати, в които за поред път получавали парични санкции

 

„На пълен месец 200 лв. и 62 ст.За какво са тези санкции някой изобщо знае ли? Изобщо никой не е запознат. Всеки ден питат хората за какво са отговор няма", казват работниците.

 

„Той е работодателят и ние трябва да слушаме него и да правим това, което казва той, ако не можем, да бъдем изгонени. Въобще щото вече няма накъде", споделят още протестиращите.

 

Казват, че не вярвали концесионерът да се стресне от заплахата на правителството за данъчна ревизия и не вярвали да получат парите си: „Трябваше тази ревизия да стане много по-отдавна. Според нас няма да има ефект. Той излъга двама министри, защо да не излъже и Симеон Дянков? Според нас така ще стане".

 

Казват, че ако Захариев запази концесията ще се случи това: „Напускаме работа и точка по въпроса. С него не можем да работим".
Опитахме се да потърсим отговор на миньорските въпроси от изпълнителният директор на Горубсо Съби Кичуков: „Не се крия, не искам да разговарям с вас", каза той.

 

Репортер: Анелия Веселинова